Čiščenje in vzdrževanje

Priporočljivo je čistiti stanovanje vsak dan vsaj nekaj minut, enkrat tedensko pol do eno uro, dvakrat letno generalno. Ob čiščenju bodite z mislimi pozorni na to, kar delate. Tako čistite stanovanje tudi energijsko. Bodite pozorni na vibracijo čistega in nečistega stanovanja.

Mala osebna anekdota na temo čiščenja:
Sam »sem prelen« za redno čiščenje stanovanja. Dobro pa občutim, ko stanovanje oddaja vibracijo nečistega stanovanja oz. boljše rečeno: občutim razliko, ko je stanovanje očiščeno.
Zgodilo se je, da nisem imel dovolj časa, da bi počistil s sesalcem stanovanje v celoti. Posesal sem le spalnico, hodnik in kopalnico. Verjeli ali ne, ko sem se po čiščenju za par trenutkov usedel v dnevno sobo, sem občutil prijetnejšo energijo, čeprav dnevne sobe sploh še nisem počistil - izgledalo je, kot da je stanovanje zadihalo, čeprav še ni bilo v celoti počiščeno …

Energiziramo, energijsko čistimo oz. stanovanju damo prijazen ton na številne načine:
- s prijetnimi naravnimi vonjavami,
- z zvokom (kovinski zvonček ali leseni lovilci vetra, več zvončkov, umirjena glasba),
- ob večjih neprijetnih dogodkih s prekaditvijo,
- z raznimi kristali,
- s kristalčki, ki pošiljajo sončne žarke po stanovanju,
- s svečkami (ne zapuščajmo prostora s prižganimi svečami),
- z rastlinami,
- z ionizatorjem ...

Ob selitvi nismo takoj postavili ionizatorja. Ko sem se čez kakega pol leta spomnil nanj, sem ga zvečer poiskal in vklopil. Takrat še nisem uporabljal posteljnega nadvložka, torej sem spal na zame pretrdi vzmetnici. Zaradi slabše prekrvavitve sem se zjutraj pogosto "počutil polomljenega". Jutro po vklopu ionizatorja pa občutno boljše. Skorajda nič me ni bolelo - sklepam, da je bilo telo boljše prekrvavljeno.

Nekaj pripomočkov, ki jih uporabljamo pri nas doma: ionizator, lučka z dišavami, kristal - kamena strela (uporabljamo ga ob računalniku), zvonček, dišeča paličica, solna lučka in viseči zvončki (primerni tako za zunaj kot v stanovanju).

Uporabljajmo čimbolj ekološka čistila. Nam se je to dobro povrnilo. Odkar uporabljamo bolj ekološki pralni prašek, sin nima več problemov s kožo (imel je atopični dermatitis). Pred tem smo neuspešno obiskovali zdravnike, alergologe ...
Izogibajte se nepotrebnim dodatkom, kot so »kemični« mehčalci perila. Namesto mehčalca lahko uporabite alkoholni kis. V pomivalnem stroju zmanjšajte uporabo detergenta (kupujte prašek, ne tablete), od ostalih dodatkov uporabljajte le sol. Večino čistil lahko izdelate tudi sami z uporabo sode bikarbone, soli, kisa, marsejskega mila itd., med drugim tudi čistilo za perilo, posodo, vodni kamen, odtoke itn. S tem veliko pripomorete k ohranjanju narave, k boljši lastni kvaliteti bivanja in si zmanjšate stroške.