Harmonično življenje

Kaj je harmonija?
Ubranost, skladnost, sozvočje … vsega, kar je.

Ko je takšno naše zemeljsko življenje, je to verjetno največ, kar lahko dosežemo.

Harmonijo lahko začenjamo vnašati v življenje na različne načine. Eden izmed njih je s harmoničnim bivanjem, ki ga lahko ustvarjamo v lastnem bivališču in s skrbjo za lastno zdravje in dobro počutje, s povezanostjo z naravo, skrbjo za okolje … Okolje (tudi prebivališče), umska aktivnost, prehrana, telesna dejavnost in vsakdanji red so močno prepleteni med seboj. Teh pet vidikov življenja ustvarja harmonijo in zdravje. Ob tem naj nam harmonično življenje čimbolj omogoča stik s seboj in z Naravo. Ključen je ETIČEN ODNOS: odnos do sebe, do drugih, do vsega - do narave.

Neprofitna spletna stran Harmonično življenje je aktivna od leta 2009.

Prijazno stanovanje, prijazni ljudje, narava, prijazne okoliščine nam lahko pripomorejo; harmonično lahko zaživi vsak le sam. Izhodišče harmonije smo mi. Vsa potrebna energija, volja in moč so v nas - le »aktivirajmo« jih.
Bodimo pozorni na vse lastne misli in se stalno sprašujmo: »Ali to, kar trenutno počnem, harmonizira moje življenje?«
Harmonično uvajajmo spremembe, v katere verjamemo, in se jih veselimo, ter spremljajmo občutja in zdravje.

»Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.« (Nejc Zaplotnik)

Vabljeni, da se nam pridružite na tej poti.

Namen strani (KLIKNI)

Namen spletne strani oz. spletne knjižice Harmonično življenje je podati ideje, predstaviti naše primere in misli ter vzpodbuditi zastavljanje lastnih vprašanj in lastnih rešitev v smeri harmoničnega življenja: deloma kot konkretne misli, še bolj kot nakazovanje smernic. Vsak naj poišče svojo lastno, prijazno pot. Okolica nam bo s harmoničnostjo vračala vloženo prijazno energijo.
>> Več ...