Pisarna

   (danes moj delovni prostor ni več takšen, vendar vseeno puščam spodnje informacije in sliki)

Moja filozofija vseh aktivnosti (vključno službenih) je: početi stvari, v katere verjamem.
Profesionalne aktivnosti so sestavni del "trojčka": delo, družina (oz. zasebno življenje) in prosti čas. Strinjam se, da le celostni in uravnotežen pristop do vseh treh aktivnosti prinaša osebno zadovoljstvo in optimalne rezultate.
Poskrbimo za pristnejše odnose in komunikacijo, ergonomijo delovnega prostora, aktivne in neaktivne odmore, telesne vaje med delovnim časom in zdravo prehrano.

Na pisalni mizi je priporočljivo imeti prazen kozarec za vodo, ki opominja na redno pitje vode. Večkrat dnevno vstanite od mize in si natočite svežo vodo, najraje iz pipe. Tako se boste malo sprehodili, umaknil oči od monitorja in popili vodo; pa še sodelavci vas ne bodo čudno gledali, kot če bi se samo sprehajali naokrog ... Ko se sprehodite, točite in pijete vodo, mislite na to, kar počnete - odmislite delo.

V duhu zelene pisarne poskušajmo čimbolj zmanjševati negativne vplive nase in na okolje:
- ob odsotnosti od približno 15 minut do dveh ur preklopimo računalnik v stanje pripravljenosti,
- ugašajmo računalnik ob odsotnosti dveh ur ali več, takrat ugasnemo tudi razdelilno stikalo, na katero so vezani vsi porabniki elektrike v pisarni,
- redko uporabljajmo tiskalnik; ko ga ne uporabljamo, je izklopljen,
- papir reciklirajmo (vendar ga uporabljajmo čim manj),
- z ogrevanjem in hlajenjem bodimo varčni,
- pri aktivnostih dajmo prednost okolju in ljudem, prijaznejšim podjetjem.
Prijetno in harmonično si lahko uredimo vsako pisarno, kjer koli že ta je.
Za lokalni prevoz uporabljajmo pretežno kolo ali javni prevoz, izogibajmo se daljšim vožnjam in vožnjam v avtomobilu brez sopotnikov.
Z delom na domu zmanjšujemo porabo energentov, privarčujemo čas in denarni vložek v dejavnost. Vendar pa je doma tudi več motečih elementov ... torej je aktivnost bolj razpršena in v tem pogledu manj ekološka.

V pisarno si postavimo drobne predmete, ki vnašajo duh prijaznosti. Sicer preprosto pisarno imam opremljeno tudi z majhno rožo, hčerkino barvno kompozicijo, pod mizo preprost pripomoček za občasno masažo oz. stimulacijo stopal, kristalček ...

Pisalna miza Masažni pripomoček