Osebna rast

Pravo znanje in moč sta že v tebi - le odkriti in aktivirati ju moraš.

Življenje je enostavno, lepo, tukaj in sedaj. Manj pomembno je, kakšen način, filozofijo, religijo, učitelja, guruja, zdravilca, tehniko sproščanja ... si izberemo za pot. Vedno bodimo pozorni na sporočila; sprejmimo, kar nam je blizu, in odmislimo, kar nam ni. Zavedajmo se, da nas vse vodi individualni in »skupinski« ego - ego s svojimi prijaznimi in manj prijaznimi impulzi. Kar verjamemo, da je Dobro - naredimo takoj. Ne čakajmo na impulze drugih, ne čakajmo, da bo prišel nekdo, ki bo naredil nekaj dobrega, ne čakajmo na ...; nihče ne more narediti ničesar namesto nas - lahko nam le odpira dobra vprašanja, lahko nas (čeprav dobronamerno) tudi omejuje.
Napotki in zunanji impulzi naj nam bodo le v pomoč, da aktiviramo znanje in moč, ki sta že v nas in v Naravi. Za nas oz. za naše fizično in »duhovno« bivanje sta ključna trden namen in pravilno usmerjena moč naših misli.

Od posameznika je odvisno, ali so zanj meditacija in sprostitvene vaje dobre ali škodljive. Enako velja za poznavanje in uporabo raznih »ezoteričnih«, »okultnih« in »duhovnih« tehnik, znanj in ritualov. Zakaj? Ker nas lahko takšno delno poznavanje tehnik zaslepi in odvrne od celostnega, harmoničnega življenja; zmanipuliramo lahko sebe in druge. Ob spoznanju določene tehnike lahko dobimo občutek, da smo »odkrili Ameriko« (odkrili smo pa le majhen drobec), tok življenja gre pa »mimo nas«. In nasprotno, seveda; npr. preprosta meditacija oz. umirjena pozornost nam lahko odpira možnost celodnevnega, bolj umirjenega dojemanja okolice.